Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z zagęszczonego mleka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko zagęszczone 600 ml
kakao 32 g
jajko
cukier 60 g
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z zagęszczonego mleka

żelatynę moczę w zimnej wodzie, a następnie zagotowuję. Kakao mieszam z małą ilością zimnej wody, a następnie dodaję do gorącej żelatyny, mieszam. Żółtko ucieram z cukrem, dodaję mleko, żelatynę z kakao i ubijam trzepaczką. Z białka ubijam pianę, łączę z masą, mieszam i rozlewam do salaterek . Podaję po zastygnięciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 15.08.2012 16:39
pycha
sznycel 14.08.2012 23:20
można zastąpic kakao kawą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak