galaretka z soków bzu i jabłkowego

galaretka z soków bzu i jabłkowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z czarnego bzu

    1 litr
  • sok z jabłek

    ½ litra
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania galaretka z soków bzu i jabłkowego

Soki zagotować, wsypać powoli cukier i nadal gotować. Powstającą piane w czasie gotowania usuwać łyżką. Po czasie ok. dwudziestu minut sprawdzić czy galaretka gęstnieje. Tężejącą galaretkę przelać do małych słoiczków, zakręcić, ustawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Agnieszka/picola 19.06.2011 22:23
bardzo oryginalne i na pewno zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat