galaretka z soków bzu i jabłkowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z czarnego bzu

    1 litr
  • sok z jabłek

    ½ litra
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soki zagotować, wsypać powoli cukier i nadal gotować. Powstającą piane w czasie gotowania usuwać łyżką. Po czasie ok. dwudziestu minut sprawdzić czy galaretka gęstnieje. Tężejącą galaretkę przelać do małych słoiczków, zakręcić, ustawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 19.06.2011 22:23
bardzo oryginalne i na pewno zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat