Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 16 g na 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

Udka myjemy i układamy w garnku. Dodajemy obrane marchewki, pietruszki i selera. Zalewamy wodą, by było jej 1/3 więcej niż mięsa. Zagotowujemy i zdejmujemy szumy. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie.Odcedzamy wywar, a mięso z udek i marchewki drobno kroimy. Układamy na dnie miseczek. Na ok 1 litr wywaru bierzemy ok 16 g żelatyny i zalewamy zimną wodą. Gdy napęcznieje, dodajemy do wywaru i rozpuszczamy. Wlewamy do miseczek i po ostygnięciu wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.01.2015 08:54
bardzo dobra
Katarzyna40 06.01.2015 19:05
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak