Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jarzyn
przed ugotowaniem podzielic na rozyczki. Cebule obrac, oplukac, posiekac,
podsmazyc na oliwie. Papryke opalic nad plomieniem i zdjac skorke.
Cebule, czosnek i fasolke zmiksowac ze smietanka i sola. Papryki i marchewke
pokroic w kostke.Zelatyne zalac niewielka iloscia zimnej wody, odstawic na 15 min. Nastepnierozpuscic w goracym wywarze i ostudzic galarete. Polowe plynnej galarety dodac do zmiksowanej masy, wymieszac.Prostokatna forme ochlodzic w lodowce, nastepnie wlac troche plynnej galarety. Forme pochylac tak, by dno i scianki pokryly sie dwumilimetrowa warstwagalarety. Forme ponownie wstawic do lodowki.Do oziebionej formy wlac polowe zmiksowanej masy. Rozyczki kalafiora ulozyc
w jednym rzedzie \"glowkami\" do dolu. Reszte zmiksowanej masy wymieszac z
marchewka i paprykami. Wlac do formy, zalac pozostala plynna galareta, wstawic do lodowki na 3 godz.