galaretka z jajem

galaretka z jajem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka z rosołu

    1
  • marchewki z rosolu

    2
  • kawałek selera z rosołu

    1
  • rosół drobiowy

    1 litr
  • kukurydza w puszce

    3 łyzki
  • Koperek suszony Prymat

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • jajko ugotowane na twardo

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, warzywa i jajka należy rozdrobnić i powkładać do pojemniczków razem z kukurydzą. W gorącym rosole rozpuszczamy zelatynę, mieszamy aby wystygł w miarę możliwości i nie stężał, nastepnie zalewamy pojemniczki. Posypujemy suszonym koperkiem. Zupełnie wystudzone wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
6zer 27.11.2013 14:31
ciekawy pomysł
bogusia19 27.11.2013 13:25
pomysłowe bardzo
dodi 27.11.2013 12:59
fajny pomysł
sanielcia 27.11.2013 12:03
to musi być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat