Galaretka z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 szklanka
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
  • banan

    1 sztuka
  • truskawki

    10 sztuk
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku, odstawić do wystygnięcia. Jagody przebrać, truskawki umyć, osączyć z wody i pokroić w ćwiartki. Banana obrać i pokroić w plasterki. Owoce ułożyć w miseczkach lub pucharkach, zalać niewielką ilością galaretki i odstawić do stężenia. Dzięki temu owoce później nie wypłyną na wierzch. Uzupełnić pozostałą galaretką i odstawić do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.02.2014 08:03
smaczny deser
ankaryba 02.09.2013 09:05
bardzo lubię :-)
Wafelek2601 14.06.2013 22:57
Galaretka pachnąca latem
Seba 28.05.2013 08:36
smaczny deserek
IKrakowianka 17.08.2012 21:55
Mniam, mniam
anulka69 28.10.2011 09:24
uwielbiam jagody
Barbara55 17.04.2011 16:33
te galaretki są niesamowite
gosia47-47 23.03.2011 17:11
bardzo smaczne
kielcok1 18.03.2011 17:40
bomba
pioge7 22.02.2011 14:56
ładnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat