Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z jabłek 750 ml
cukier 1 szklanka

Porada

Można sprawdzić czy galaretka jest gotowa opuszczając krople na bardzo oziębiony talerz. Gdy kropla która na niego spada szybko tężeje to galaretka jest gotowa i można ją przełożyć do słoików.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jabłek

Wycisnąć sok z 2 kg papierówek,- 750 ml zagotować i dodać 1 szkl. cukru, gotować co jakiś czas mieszać, aż się sok zredukuje i zgęstnieje (wystarczyło 30 minut). Gorącą galaretkę przełożyć do słoiczków i starannie zakręcić. Pasteryzować około 15 minut w piekarniku w 100 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak