Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
indyk 1,5 kg
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
kostki drobiowe 2 sztuki
sól
pieprz
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z indyka

W wodzie ugotować dość miękko marchewki i mięso oraz kostki drobiowe. Posolić. Jak się ugotuje, wyjąć mięso i porwać go na mniejsze kawałki do pojemniczków. Marchewkę pociąć w kostkę, a rosół dobrze przyprawić. Żelatynę przygotować jak podano na opakowaniu. Wlać do rosołu. Posiekać pietruszkę i wrzucić do rosołu. Ciepłym wywarem zalewać pojemniki z mięsem i odstawić do zimna na najlepiej całą noc. Wyjmować z pojemników przed podaniem. Można także polać octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.01.2014 19:22
no właśnie, ale jak widać autorce ciężko jest odpowiedzieć na proste pytanie....
Magula 20.01.2014 08:32
Z całego indyka to chyba sporo tych galaretek wyszło.
SmacznaPyza 19.01.2014 21:55
indyk 1,5 kg - czy jakaś konkretna część tuszki ?
Monika58 19.01.2014 21:26
smaczna galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak