Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 2 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z czarnej porzeczki

1 kg czarnej porzeczki
2 szklanki cukru
Porzeczkę oczyścić, odszypułkować. Wrzucić do garnka i zasypać cukrem. Delikatnie podgrzewać. Do momentu zagotowania. Odstawić do ostudzenia. Następnie sok z porzeczki przecedzić przez gazę. Sok ponownie zagotować. Przelać do słoików, dobrze zakręcić, postawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2015 14:58
Ja przecieram jeszcze owoce, żeby ze skórek wydostały sie pektyny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak