Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa
70-80 dag
marchew
1 szt
kukurydza
jajko ugotowane na twardo
lubczyk świeży
pietruszka
Żelatyna wieprzowa Prymat
50 g
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Golonkę gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, ziela i liścia laurowego i marchewki.
Wywar przecedzamy i pozostawiamy około 1 litr wywaru. Gotujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Do naczynia wykładamy pokrojoną w kostkę golonkę, kukurydzę, ugotowane jajko na twardo i marchewkę raz pietruszkę. Zalewamy przestudzonym wywarem z żelatyną, odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak