Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 70-80 dag
marchew 1 szt
kukurydza
jajko ugotowane na twardo
lubczyk świeży
pietruszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wieprzowa

Golonkę gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, ziela i liścia laurowego i marchewki.
Wywar przecedzamy i pozostawiamy około 1 litr wywaru. Gotujemy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Do naczynia wykładamy pokrojoną w kostkę golonkę, kukurydzę, ugotowane jajko na twardo i marchewkę raz pietruszkę. Zalewamy przestudzonym wywarem z żelatyną, odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak