Galaretka pomarańczowa

Galaretka pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    100 g
  • cukier

    8 g
  • woda

    100 ml
  • żelatyna

    3 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć żelatynę w dwóch łyżkach zimnej przegotowanej wody. Owoce umyć i sparzyć wrzącą wodą, otrzeć skórkę. Wycisnąć sok. Zagotować wodę z cukrem i skórką. Lekko przestudzić, dodać sok. Rozpuścić żelatynę w czterech łyżkach wrzącej wody, można trochę podgrzać. Do żelatyny dodać sok, wymieszać i rozlać do kompotierek. Pozostawić do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat