Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka owocowa do mięs

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
gruszki 1 kg
jabłko winne 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka owocowa do mięs

Aronię przebrać, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godziny. W oddzielnym rondlu przygotować syrop z wody i cukru i gdy cukier się rozpuści wrzucić pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć na wolnym ogniu stale mieszając a po 5 minutach, wrzucić obrane pokrojone jabłka. Nadal powoli smażyć mieszając co jakiś czas, aby owoce nie przykleiły się do dna rondla. Gdy owoce staną się szkliste , dodać owoce aronii i doprowadzić do wrzenia . Smażyć przez 20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 02.09.2015 09:55
super przepis
Renataj 02.09.2015 09:18
Myślę, że taka galaretki idealnie by pasowała np. do kaczki lub gęsi:)
Anna169Hosz 02.09.2015 09:15
Fajny pomysł.
gosia56 02.09.2015 09:06
na pewno pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak