Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka na soku wiśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z wiśni 1 szklanka
woda 300 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
bita śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka na soku wiśniowym

Wodę zagotować i przestudzić. Do wystudzonej wody dodać sok z wiśni. 

Przygotować żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do wody połączonej z sokiem. Odstawić do stężenia do lodówki.

Galaretkę po stężeniu można podawać udekorowaną np. bitą śmietaną. 

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak