Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Galaretka na soku wiśniowym

5.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z wiśni
1 szklanka
woda
300 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
bita śmietana
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka na soku wiśniowym

Wodę zagotować i przestudzić. Do wystudzonej wody dodać sok z wiśni. 

Przygotować żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do wody połączonej z sokiem. Odstawić do stężenia do lodówki.

Galaretkę po stężeniu można podawać udekorowaną np. bitą śmietaną. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak