Galaretka na soku wiśniowym

Galaretka na soku wiśniowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z wiśni

    1 szklanka
  • woda

    300 mililitrów
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • bita śmietana

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Galaretka na soku wiśniowym

Wodę zagotować i przestudzić. Do wystudzonej wody dodać sok z wiśni. 

Przygotować żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do wody połączonej z sokiem. Odstawić do stężenia do lodówki.

Galaretkę po stężeniu można podawać udekorowaną np. bitą śmietaną. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat