Galaretka na soku wiśniowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z wiśni

    1 szklanka
  • woda

    300 mililitrów
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • bita śmietana

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować i przestudzić. Do wystudzonej wody dodać sok z wiśni. 

Przygotować żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i dodać do wody połączonej z sokiem. Odstawić do stężenia do lodówki.

Galaretkę po stężeniu można podawać udekorowaną np. bitą śmietaną. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat