Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka mleczno-orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanki
orzechy włoskie 8 sztuk
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka mleczno-orzechowa

Mleko przegotować i dobrze ostudzić. Orzechy wyłuskać i wraz z jajem, cukrem i cukrem waniliowym zmiksować. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, zalać 3 łyżkami wrzącej wody, mieszać do rozpuszczenia, a następnie ostudzić. Mleko połączyć z żelatyną i krótko zmiksować, po czym przelać do kompotierek i odstawić do zastudzenia. Galaretkę podawać udekorowaną owocami świeżymi lub z przetworów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak