galaretka mleczno owocowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 g
  • sok owocowy

    50 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko zagotować i ostudzić. Do napęczniałej żelatyny dodać sok i zagotować – mieszając w trakcie. Po całkowitym rozpuszczeniu się żelatyny roztwór dodać do mleka i wymieszać. Galaretkę wlać do salaterki i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat