Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowo-różana z owocami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda ciepła 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
syrop malinowy do smaku
syrop różany do smaku
woda różana
maliny świeże 1/2 szkl.
borówka amerykańska 1/2 szkl.

Porada

Gotową galaretkę można podać z bitą śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowo-różana z owocami

Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawić do spęcznienia.
Resztę wody zagotować, odstawić na 5 minut i zalać napęczniałą żelatynę - mieszać do rozpuszczenia. Z cytryny wycisnąć sok.
Do żelatyny dodać syrop różany i malinowy oraz sok cytrynowy.
Płynną galaretkę wlać do miseczek lub pucharków i odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie krzepnąć.
Na gęstniejącej galaretce ułożyć owoce i wstawić do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.06.2015 07:10
bardzo dobra
Habibi 27.05.2015 12:05
Właśnie tak sobie humor poprawiam, kiedy za oknem szaro, wietrznie i niezbyt ciepło ;)
Zdzisław 27.05.2015 01:10
takie słodkości lubię podjeść
gosia1988 26.05.2015 21:53
lubię taki deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak