galaretka malinowa z miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    2 kg
  • mięta

    10 gałązek
  • cukier

    70 dag
  • żelfix

    2 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - galaretka malinowa z miętą foto
Maliny i miętę wsypujemy do garnka i gotujemy, aż maliny całkowicie się rozpadną.
Krok 2 - galaretka malinowa z miętą foto
Gałązki mięty wyciągamy, resztę przecieramy przez drobne sito aby pozbyć się pestek.
Krok 3 - galaretka malinowa z miętą foto
Przetarte maliny mieszamy z żelfixem 3:1 i postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu)
Krok 4 - galaretka malinowa z miętą foto
Galaretkę przekładamy do słoiczków, odwracamy na 5 min do góry dnem. Nie wymaga pasteryzacji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 17.03.2013 09:46
pyszna taka domowa
Renata22 04.01.2013 00:12
otrzymany od Pani Beaty słoiczek tej zacnej konfitury został wymuskany do czysta;)pyszna! polecam!
IZABELA29 03.01.2013 08:44
musi cudnie pachnieć
Renata22 21.08.2012 19:51
pysznie, pysznie, z miętą fajny pomysł ;)
BeataJ 20.08.2012 21:43
od razu do słoiczków, już pestek nie mają bo na początku przetarłam przez sito
kulinarny smak 20.08.2012 21:38
Przecedzasz potem to wszystko czy dajesz od razu do słoiczków?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat