Galaretka jogurtowa z truskawkami

Galaretka jogurtowa z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt

    400 ml
  • truskawki świeże

    30 dag
  • sok pomarańczowy

    5 łyżek
  • skórka z cytryny

  • serek waniliowy

    4 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki pokroić, jogurt ubić trzepaczką z sokiem pomarańczowym, skórką z cytryny i wymieszać z truskawkami. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać na małym ogniu, połączyć z jogurtem. Cztery salaterki opłukać zimną wodą i wlać galaretkę. Odstawić do zastygnięcia. Udekorować serkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat