Galaretka drobiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    3
  • jajko

    2
  • marchewka

    2
  • natka pietruszki

  • czosnek

    2 ząbki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udka ugotować rosół wraz z marchewką. Po ugotowaniu mięso wyjąć z rosołu, obrać. Do rosołu wrzucić 2 ząbki czosnku, całość przecedzić. Do przecedzonego rosołu dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Natkę pietruszki, ugotowane na twardo jajka i marchewkę pokrojone porozkładać w kubeczki, zalać rosołem.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 28.06.2012 11:21
bardzo lubię
rjustysia 09.05.2012 12:04
Kiedyś każda domowa uroczystość nie mogła obyć się bez takich galaretek :)
marzenciak1985 18.04.2012 13:45
super
sunnymood 08.04.2012 13:37
o jakie ładne:)
kriso 25.01.2012 19:28
smaczne
Kuchareczekjeden 25.11.2011 06:55
ja też
jerry1 24.11.2011 14:45
Uwielbiam taką galaretkę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat