Galaretka brzoskwiniowa z zieloną herbatą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinia

    5 szt
  • herbata zielona

    5 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    5 dag
  • wino musujące

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinieumyć i pokroić na plasterki. Ułożyć na talerzu, posypać 20 g cukru izrosić winem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Zaparzyć szklankęzielonej herbaty, ocedzić, posłodzić i rozpuścić w niej żelatynę. Wlaćdo zimnej formy. Chłodzić ok. 10 minut w lodówce. Następnie formęwypełnić ściśle przylegającymi do siebie plasterkami brzoskwini. Resztęgalaretki również wlać do naczynia, dbając o to, by nie pozostałypęcherzyki powietrza. Całość odstawić do lodówki na ok. 8 godzin.Galaretkę podawać na talerzu pokrojoną na plasterki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat