galareta zsandacza w foremkach

galareta zsandacza w foremkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz

    1,5 kg
  • sól

  • Przybranie sezonowe

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania galareta zsandacza w foremkach

Rybę sprawić, odjąć głowę i ogon, zdjąć filety z ości, obrać ze skóry, posolić odstawić. Przygotować wywar z warzyw i odpadów ryb, odcedzić, posolić, zagotować. Filety podzielić na równe porcje, na wrzący wywar wrzucić po parę kawałków, ugotować na małym ogniu ok. 15 minut, rybę wyjąć zachowując ostrożność, pozbawić ją ości. Przygotować foremki, dno zwilżyć stygnącą galaretą, ułożyć przybranie, gdy przybranie zastygnie nałożyć rybę, zalać stygnącą galaretą, zastudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat