Galareta z szynką i jajem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    40 g
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • marchewka ugotowana

    3 szt
  • szynka konserwowa

    200 g
  • bulion drobiowy

    500 ml
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy żelatynę w ciepłym bulionie.Na dno foremki układamy połówki jajek odsączony groszek , na to pokrojoną w kostkę szynkę ,obraną i pokrojoną marchew, Zalewamy wszystko bulionem , zostawiamy do ostygnięcia . Wkładamy na całą noc do lodówki.
Smaczna_B
Bulion możemy zrobić z kostek rosołowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wirtualnykucharz 22.04.2015 19:34
pyszna galareta
cookarka 08.04.2015 17:40
nic nie szkodzi , grunt , że smaczny przepis
Smaczna_B 08.04.2015 17:13
Przepraszam za jakość zdjęcia:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat