galareta z lina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Lin

    1,5 kg
  • sól

  • Przybranie sezonowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę sprawić, odjąć głowę i ogon, zdjąć filety z ości, obrać ze skóry, posolić odstawić. Przygotować wywar z warzyw i odpadów ryb, odcedzić, posolić, zagotować. Filety podzielić na równe porcje, na wrzący wywar wrzucić po parę kawałków, ugotować na małym ogniu ok. 15 minut, rybę wyjąć zachowując ostrożność, pozbawić ją ości. Przygotować foremki, dno zwilżyć stygnącą galaretą, ułożyć przybranie, gdy przybranie zastygnie nałożyć rybę, zalać stygnącą galaretą, zastudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 15.12.2011 20:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat