Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa z dodatkiem wołowiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
nóżki wieprzowe 2 szt
ogon wieprzowy 1 szt
wołowina 1/2 kg
marchewki 4 szt
pietruszka 1 szt
seler
por (biała część)
cebula
ząbki czosnku 4 szt
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa z dodatkiem wołowiny

Golonkę , nóżki , ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą. Zagotowałem ,zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na wolnym ogniu , po około 2 godzinach dodałem warzywa wcześniej umyte i obrane .Całe wrzuciłem do gotującego się mięsa. Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy ,gotowałem na wolnym ,aż mięso odchodziło od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem.
Mięso po ostygnięciu ,rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem w krążki. Wyporcjowałem marchew i mięso do pojemników , dodałem ;listki natki , zalałem powstałym bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

U2U2
U2U2 08.10.2014 13:20
uwielbiam , mogę jeść często
foczka-ks 07.10.2014 23:54
o fajowe i pomysłowe
Marta Ryżek-Kalkowska 07.10.2014 21:32
Mniam :) moje smaki :)
2milutka 07.10.2014 19:26
pyszna galareta!
kloruś 07.10.2014 19:20
Klasyka gatunku w najlepszym wydaniu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak