galareta mięsno warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowana szynka

    40 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    18 płatków
  • marchewka

    40 dag
  • jaja

    3 sztuki
  • groszek

    50 dag
  • kalafior

  • natka pietruszki

  • rosół

    3 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MARCHEWKI KROIMY W PLASTRY, MROŻONY GROSZEK PRZELEWAMY WRZĄTKIEM. KALAFIORA DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. WARZYWA GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE OK. 15 MINUT. SZYNKĘ KROIMY W KOSTKĘ. NATKĘ MYJEMY I OBRYWAMY LISTKI. JAJA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W PLASTRY. ŻELATYNĘ NAMACZAMY. ROSÓŁ PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY ODCIŚNIĘTĄ ŻELATYNĘ. STUDZIMY. SALATERKĘ PŁUCZEMY ZIMNĄ WODĄ I WLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚĆ ROSOŁU Z ŻELATYNĄ. ODSTAWIAMY, AŻ STĘŻEJE. WARZYWA UKŁADAMY WARSTWOWO, POSYPUJEMY LISTKAMI NATKI. WYKŁADAMY JAJA I SZYNKĘ. ZALEWAMY POZOSTAŁYM ROSOŁEM. WSTAWIAMY NA NOC DO LODÓWKI.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat