Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

galareta mięsno warzywna

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowana szynka
40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
18 płatków
Sklep Prymat
marchewka
40 dag
jaja
3 sztuki
groszek
50 dag
kalafior
natka pietruszki
rosół
3 szklanki
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galareta mięsno warzywna

MARCHEWKI KROIMY W PLASTRY, MROŻONY GROSZEK PRZELEWAMY WRZĄTKIEM. KALAFIORA DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. WARZYWA GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE OK. 15 MINUT. SZYNKĘ KROIMY W KOSTKĘ. NATKĘ MYJEMY I OBRYWAMY LISTKI. JAJA GOTUJEMY NA TWARDO I KROIMY W PLASTRY. ŻELATYNĘ NAMACZAMY. ROSÓŁ PODGRZEWAMY I ROZPUSZCZAMY ODCIŚNIĘTĄ ŻELATYNĘ. STUDZIMY. SALATERKĘ PŁUCZEMY ZIMNĄ WODĄ I WLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚĆ ROSOŁU Z ŻELATYNĄ. ODSTAWIAMY, AŻ STĘŻEJE. WARZYWA UKŁADAMY WARSTWOWO, POSYPUJEMY LISTKAMI NATKI. WYKŁADAMY JAJA I SZYNKĘ. ZALEWAMY POZOSTAŁYM ROSOŁEM. WSTAWIAMY NA NOC DO LODÓWKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak