galareta malinowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok malinowy

    500 ml
  • cytryna

    5 szt
  • cukier

    15 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    25 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i wody ugotować syrop do wrzącego wrzucić żelatynę moczoną przez 2 godziny w zimnej wodzie po czym wlać czysty sok malinowy i sok cytrynowy wymieszać wszystko razem przecedzić przez muślin wlać do formy wynieść w chłodne miejcie żeby stężała z wiśniowego i poziomkowego soku nie robi się galarety gdyż nie są klarowne natomiast z porzeczkowego można zrobić tak samo jak z malinowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat