Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 sztuk
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
sól 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie

Porada

Najlepiej smakuje jak postoi w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Kroki postępowania

1
Do dużego garnka wrzucamy skrzydełka z kurczaka, obrane warzywa oraz wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy na wolnym ogniu około godziny, doprawiając do smaku.
Krok 1 - Galareta drobiowa foto
2
Wyciągamy mięso i obieramy. Wrzucamy mięsko na spód plastikowych pojemników.
Krok 2 - Galareta drobiowa foto
3
Do gorącego rosołu dajemy odpowiednią według instrukcji na opakowaniu ilość żelatyny.
Krok 3 - Galareta drobiowa foto
4
Zalewamy rosołem mięso. Zostawiamy do zastygnięcia. Gotowe.
Krok 4 - Galareta drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 06.02.2015 17:58
Robię też taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak