Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta Drobiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
marchew 3 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 2 szt
jajko 2 szt
pietruszka zielona
sól
pieprz
łapki kurze 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta Drobiowa

Udka i łapki bardzo dokładnie oczyszczamy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy na połowę, zalewamy wodą i gotujemy rosół. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z udek obieramy mięso i kroimy na kawałeczki, marchewkę w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na plasterki.
Marchewkę, mięso umieszczamy w kilku miseczkach, zalewamy wywarem. Do każdej miseczki wkładamy plasterek jajka i posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do lodówki, aby się dobrze stężało.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 25.05.2015 18:03
uwielbiam galaretę a ta wygląda na smaczną
Jagódka77 04.04.2014 13:50
pyszna galareta, dawno nie jadłam, trzeba to nadrobić
kaprysiek 11.03.2014 13:56
Wczoraj jadłem podobną od szwagierki, generalnie lubię galaretę, jem ją bez octu, wolę smak galarety niż octu.
Ela15 06.03.2014 20:06
bardzo lubię takie galarety, są pyszne
Kejti 28.02.2014 23:48
Smacznie wygląda :-)
gibli 27.02.2014 18:48
smaczna galareta:) mniam
Konczi 27.02.2014 18:03
Pysznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak