GALARETA CHRZANOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starty chrzan

    30 dkg
  • śmietana kwaśna

    3/4 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • rodzynki

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody.
do masła wsypujemy mąkę i dokładnie ucieramy z chrzanem.
Rodzinki sparzamy, osączamy.
Do 1/4 szklanki osolonej i posłodzonej wrzącej wody dodajemy chrzan i śmietanę.
zagotowujemy dodając żelatynę mieszając podgrzewamy.Odstawiamy,wsypujemy rodzynki doprawiamy cukrem,sokiem z cytryny mieszamy.
Galaretkę przelewamy do salaterki i wstawiamy do lodówki na 3godziny.Podajemy do ryb,wędlin i mięs na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 16.12.2011 09:23
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat