Fuczki - placki z kiszoną kapustą Marcina Budynka

Fuczki - placki z kiszoną kapustą Marcina Budynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    200 g
  • jaja

    1 szt
  • mąka pszenna

    150 g
  • mleko

    200 ml
  • masło klarowane

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fuczki - placki z kiszoną kapustą Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe.
2. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj.
3. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku.
4. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarownym mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
5. Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

imwh80 12.03.2015 18:02
muszę wypróbować gdyż apetycznie wyglądają:)
Stenka 25.06.2014 20:36
wypróbuję danie
misiaczek-30 02.03.2014 08:00
SMAKOWICIE WYGLĄDA )
Rysia 18.02.2014 20:47
Ciekawe te fuczki.
stef 18.02.2014 18:56
Ciekawe naleśniczki-fuczki.Ciekawi mnie etymologia.
ao_12 18.02.2014 18:12
pyszne placuszki :)
Ania84 18.02.2014 15:27
ciekawa nazwa :)
Kolorowa 18.02.2014 13:30
Ciekawe te fuczki ;)
Ania321 18.02.2014 12:11
coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat