Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z mięsem mielonym zapiekane na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frytki 500 gram
olej do smażenia
mięso mielone 400 gram
przypraw a gyros do smaku
czosnek 2 ząbki
ser żółty 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z mięsem mielonym zapiekane na pikantnie

Frytki smażymy na złoty kolor. Mięso mięszamy z przyprawami, podsmażamy na małej ilości oleju. Frytki układamy w naczyniu do zapiekania, na nich ukladamy warstwę miesa . Posypujemy startym serem, zapiekamy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak