Frytki z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    2
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • sól

  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy obrać, pokroić w poprzek w plastry o grubości 0,5 cm. Następnie pokroić je w paski o długości ok. 5 cm. W woku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić frytki. Smażyć ok. 3 minut, często mieszając. Na koniec posypać solą i czosnkiem niedźwiedzim.
parysek10
Dobrze smakuje z gotowanym brokułem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 30.01.2016 12:46
ciekawy pomysł na frytki
jagoda5913 30.01.2016 00:41
aż ślinka leci
kuchcik89 29.01.2016 23:04
ciekawy pomysł :)
Róża1 29.01.2016 22:14
bardzo ciekawy przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat