Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z brukwi z parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 500 g (brukiew-rodzina kapustowatych
parmezan starty 50 g
rozmaryn 1 gałązka
oliwa 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z brukwi z parmezanem

Brukiew obrałem, pokroiłem w grube (ok. 1,5 cm) słupki. Rozmaryn posiekałem i wymieszałem z olejem, 2/3 parmezanu i brukwią. Słupki rozłożyłem na papierze do pieczenia i posypałem z wierzchu pozostałym parmezanem. Zapiekałem w 200 st. C, przez 30-40 minut, aż się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 07.04.2017 10:55
Smaczny pomysł na niecodzienne frytki :)
Malinka 06.04.2017 19:19
Bardzo ciekawa propozycja ;)
KORAL 06.04.2017 16:19
Dobre wykorzystanie brukwi.
Konczi 06.04.2017 12:37
Rewelacyjny przepis - koniecznie trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak