Frytki z brukwi z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    500 g (brukiew-rodzina kapustowatych
  • parmezan starty

    50 g
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukiew obrałem, pokroiłem w grube (ok. 1,5 cm) słupki. Rozmaryn posiekałem i wymieszałem z olejem, 2/3 parmezanu i brukwią. Słupki rozłożyłem na papierze do pieczenia i posypałem z wierzchu pozostałym parmezanem. Zapiekałem w 200 st. C, przez 30-40 minut, aż się zrumieniła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 07.04.2017 10:55
Smaczny pomysł na niecodzienne frytki :)
Malinka 06.04.2017 19:19
Bardzo ciekawa propozycja ;)
KORAL 06.04.2017 16:19
Dobre wykorzystanie brukwi.
Konczi 06.04.2017 12:37
Rewelacyjny przepis - koniecznie trzeba wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat