Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z cukinią i szynką szwarcwaldzką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia pół sztuki
szynka szwarcwaldzka 4 plasterki
jajko 6 sztuk
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z cukinią i szynką szwarcwaldzką

Cukinię pokroiła w kostkę i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju, podsmażałam aż zrobiła się miękka. Po chwili wrzuciła szynkę i jeszcze chwilkę smażyłam. Po chwili dolałam jajka i chwilę smażyłam na ogniu. Po czym posypałam frittatę startym żółtym serem i włożyłam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.07.2012 17:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak