Frittata z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • boczek wędzony

    100 g
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • oliwa

  • sól

  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy na cienkie plastry i smażymy na patelni. Cukinie myjemy suszymy i kroimy w cienkie plasterki a paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie z oregano. Jajka ubijamy z solą, pieprzem i parmezanem. Dodajemy podsmażony boczek, cukinię, paprykę i mieszamy. Całość wylewamy na patelnię z oliwą i smażymy kilka minut do ścięcia masy. Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 04.09.2013 23:08
super, bardzo apetyczna i kolorowa.
treonina 04.09.2013 22:05
coś dobrego!
noninka77 04.09.2013 21:50
Świetnie się prezentuje:)
Jusiaa 04.09.2013 20:40
ciekawe i jakie kolorowe
adelajda 04.09.2013 20:25
lubię frittatę ale takiej jeszcze nie robiłam !
pati100015 04.09.2013 20:24
pyszne, chętnie spróbuję
gosia56 04.09.2013 20:23
super danie
emeslive 04.09.2013 20:16
Bardzo apetycznie wygląda, podoba mi się.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat