Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z cukinią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
parmezan starty 3 łyżki
boczek wędzony 100 g
papryka czerwona 1/4 szt
oliwa
sól
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z cukinią

Boczek kroimy na cienkie plastry i smażymy na patelni. Cukinie myjemy suszymy i kroimy w cienkie plasterki a paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie z oregano. Jajka ubijamy z solą, pieprzem i parmezanem. Dodajemy podsmażony boczek, cukinię, paprykę i mieszamy. Całość wylewamy na patelnię z oliwą i smażymy kilka minut do ścięcia masy. Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 04.09.2013 23:08
super, bardzo apetyczna i kolorowa.
treonina 04.09.2013 22:05
coś dobrego!
noninka77 04.09.2013 21:50
Świetnie się prezentuje:)
Jusiaa 04.09.2013 20:40
ciekawe i jakie kolorowe
adelajda 04.09.2013 20:25
lubię frittatę ale takiej jeszcze nie robiłam !
pati100015 04.09.2013 20:24
pyszne, chętnie spróbuję
gosia56 04.09.2013 20:23
super danie
emeslive 04.09.2013 20:16
Bardzo apetycznie wygląda, podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak