Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata z wiejskim serkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
por (biała część)
pomidorki koktajlowe 6
ziemniaki ugotowane 2
pierś z kurczaka pieczona 100 gram
szynka wędzona 4 plastry
natka pietruszki
sól do smaku
margaryna do smażenia
bazylia 1 łyżeczka
ser biały 150 (twarogowy)
papryka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata z wiejskim serkiem

1. Por drobno kroimy, a następnie podsmażamy go na patelni.

2. Paprykę kroimy, wrzucamy na patelnię (można ją dowolnie pokroić) i smażymy przez około 5 minut.

3. Ugotowany ziemniak kroimy w kosteczkę, gotowaną lub wędzoną pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, a szynkę w drobne paseczki. Te składniki przekładamy do pozostałych smażących się warzyw.
Delikatnie mieszamy.

4.Przepołowione pomidorki koktajlowe wykładamy na patelnię. Smażymy jeszcze około 1 minutę.

5. Roztrzepujemy w osobnej miseczce 3 jajka+ bazylia+ posiekana odrobina pietruszki+ sól+ pieprz. Mieszamy wszystko razem, a następnie zalewamy tym składniki na patelni i pozostawiamy jeszcze chwilę, smażące się, aż jajka będą lekko ścięte.

6. Serek twarogowy (lekko posolony) wykładamy na wierzch pozostałych składników. Zestawiamy patelnię z kuchenki, a przekładamy do piekarnika.
Pieczemy około 5-6 minut.
Można udekorować papryką.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.02.2014 23:54
bardzo smaczna
Andysz 30.10.2013 20:57
podoba mi się
gosia561 03.09.2013 18:34
ciekawa wersja
cukiereczek 03.09.2013 18:16
super danie
Sylwiagr 03.09.2013 18:12
super na śniadanie lub kolację! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak