Przepis i sposób przygotowania na: Fritata z wiejskim serkiem
2. Paprykę kroimy, wrzucamy na patelnię (można ją dowolnie pokroić) i smażymy przez około 5 minut.
3. Ugotowany ziemniak kroimy w kosteczkę, gotowaną lub wędzoną pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki, a szynkę w drobne paseczki. Te składniki przekładamy do pozostałych smażących się warzyw.
Delikatnie mieszamy.
4.Przepołowione pomidorki koktajlowe wykładamy na patelnię. Smażymy jeszcze około 1 minutę.
5. Roztrzepujemy w osobnej miseczce 3 jajka+ bazylia+ posiekana odrobina pietruszki+ sól+ pieprz. Mieszamy wszystko razem, a następnie zalewamy tym składniki na patelni i pozostawiamy jeszcze chwilę, smażące się, aż jajka będą lekko ścięte.
6. Serek twarogowy (lekko posolony) wykładamy na wierzch pozostałych składników. Zestawiamy patelnię z kuchenki, a przekładamy do piekarnika.
Pieczemy około 5-6 minut.
Można udekorować papryką.
Smacznego!!!