Fritata z biała kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    20 dkg
  • jajka

    8 sztuk
  • pomidory suszone

    10 dkg
  • ser żółty

    10 dkg
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę parzymy 10 minut we wrzątku.Kiełbasę i suszone pomidory kroimy w cienkie paski,natkę siekamy a ser trzemy na tartce.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.Jajka roztrzepujemy i dodajemy do pozostałych składników.Masę wlewamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 1/2 godziny w 180 stopniach.Potrawę podajemy na ciepło z grecką sałatką.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 21.01.2014 08:21
fajne danie
romanrafal 26.01.2012 13:40
?wietna
rutynka 30.11.2011 10:24
Musi być smaczna
Wacław 29.09.2011 08:03
pyszne !
bursztynek 09.09.2011 09:55
zapowiada się smakowicie
Grazyna0211 02.07.2011 18:18
no no super!
Justyna Jussstiii 06.05.2011 11:39
smaczne
ronald88 24.04.2011 12:28
super
Mariusz10 14.04.2011 23:42
super pomysł!
annagebalska 10.04.2011 10:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat