Fritata z biała kiełbasą

Fritata z biała kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    20 dkg
  • jajka

    8 sztuk
  • pomidory suszone

    10 dkg
  • ser żółty

    10 dkg
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę parzymy 10 minut we wrzątku.Kiełbasę i suszone pomidory kroimy w cienkie paski,natkę siekamy a ser trzemy na tartce.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.Jajka roztrzepujemy i dodajemy do pozostałych składników.Masę wlewamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 1/2 godziny w 180 stopniach.Potrawę podajemy na ciepło z grecką sałatką.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

21.01.2014 08:21
fajne danie

romanrafal

26.01.2012 13:40
?wietna

rutynka

30.11.2011 10:24
Musi być smaczna

Wacław

29.09.2011 08:03
pyszne !

bursztynek

09.09.2011 09:55
zapowiada się smakowicie

Grazyna0211

02.07.2011 18:18
no no super!

Justyna Jussstiii

06.05.2011 11:39
smaczne

ronald88

24.04.2011 12:28
super

Mariusz10

14.04.2011 23:42
super pomysł!

annagebalska

10.04.2011 10:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat