Frankfurterki w francuskim cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • frankfuterki

    1/2 kg
  • ciasto francuskie

  • żółtko jaja

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ciasto posmarować rozmącony żółtkiem, pokroić w dwu centymetrowe paski i obwinąć kiełbaski. Ułożyć na blaszce i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 03.07.2017 11:33
super pomysł na kolację
Renataj 02.07.2017 23:11
Fajna przekąska:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat