Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zawijańce karnawałowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 12-13 sztuk
ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1 sztuka
mleko 3,2% 2 łyżki
ziarno słonecznika
sos
śmietana 18-procentowa 1/2 szklanki
majonez tradycyjny 1/2 szklanki
czosnek 4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zawijańce karnawałowe

Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu,radełkiem lub nożem wycinamy cienkie paski około 2-3 cm.Parówki odwijamy z folii i zawijamy w ciasto francuskie tak aby paski nachodziły na siebie. Jajko roztrzepujemy z mlekiem smarujemy pędzelkiem zawijańce obsypujemy ziarnami słonecznika,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200*c piekarnika i pieczemy około 15 minut aż zaczną się rumienić. Sos: Majonez łączymy ze śmietaną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu,możemy udekorować zieleniną. Przekąskę podajemy gorącą z sosem czosnkowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 07.01.2014 19:00
pyszne, ślinka cieknie
Poison1988 07.01.2014 18:46
pięknie się prezentują :)
IwonaDD 07.01.2014 16:44
uwielbiam tak zrobione parówki, mogłabym jeść je tonami!
Stenka 07.01.2014 16:25
smaczne i ładne
Czarnula87 07.01.2014 16:25
fajna przekąska
czekoladka_m 07.01.2014 15:40
Też takie czasem robię, chłopcy bardzo je lubią:)
Cranberry 07.01.2014 15:37
pyszności :)
iwi 07.01.2014 15:34
Super wykonanie
Jadwiga/Jaga85 07.01.2014 15:30
REWELACJA!
Ilona_eS 07.01.2014 15:23
Wyglądają znakomicie. Odemnie Smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak