Francuskie z twarogiem z nutą pomarańczy

Francuskie z twarogiem z nutą pomarańczy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, można przygotować na szybko pyszny deser lub na kolację na słono...........SMACZNEGO!!!
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • serek twarogowy śmietankowy

    25 dag
  • śmietana gęsta

    1 łyżka
  • cukier

    0.5 szklanki
  • karmelizowana skórka pomarańczy

    10 dag
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jajka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg, jajko, cukier, skórkę z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną, śmietanę dobrze łyżką utrzeć do połączenia składników.

Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, rozsmarować na cieście twaróg, ciasno zawinąć w rulon, pokroić na 2 cm kawałki.

Układać porcje na blaszce z papierem do pieczenia, można na wierzch dodać pozostały ewentualnie twaróg.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, na blaszce dobrze wystudzić ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat