Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z twarogiem z nutą pomarańczy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, można przygotować na szybko pyszny deser lub na kolację na słono...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser twarogowy 25 dag
śmietana gęsta 1 łyżka
cukier 0.5 szklanki
karmelizowana skórka pomarańczy 10 dag
mąka ziemniaczna 2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z twarogiem z nutą pomarańczy

Twaróg, jajko, cukier, skórkę z pomarańczy, mąkę ziemniaczaną, śmietanę dobrze łyżką utrzeć do połączenia składników.

Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, rozsmarować na cieście twaróg, ciasno zawinąć w rulon, pokroić na 2 cm kawałki.

Układać porcje na blaszce z papierem do pieczenia, można na wierzch dodać pozostały ewentualnie twaróg.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, na blaszce dobrze wystudzić ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak