Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z migdałowym mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
serek mascarpone 125 g
jajko 1 sztuka
cukier migdałowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z migdałowym mascarpone

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwinąć, pokroić na ok. 15 kwadracików.
Krok 1 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto
2
Mascarpone przełożyć do miseczki. Do sera dodać żółtko i cukier migdałowy.
Krok 2 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto
3
Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto
4
Na każdym kwadraciku z ciasta ułożyć po trochu serowej masy.
Krok 4 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto
5
Brzegi ciasta posmarować białkiem. Złoży na pół w trójkąty, mocno docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto
6
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-15 minut. Upieczone ciastka można dodatkowo polukrować.
Krok 6 - Francuskie z migdałowym mascarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 21.10.2014 12:53
pysznie wyglądają
bhb8 21.10.2014 12:49
wyglądają apetycznie :)
Lis 21.10.2014 12:45
Smakowite połączenie, idealne na deser:)
Malinka 21.10.2014 12:01
Poproszę kilka do kawki :)
Sroczka 21.10.2014 11:05
Zjadłabym takie ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak