Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z kokosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
margaryna 1/4 kostki
mleko 4 łyżki
cukier 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z kokosem

Kroki postępowania

1
Margarynę przełożyć do garnka. Dodać do niej cukier, 2 łyżki mleka i wiórki kokosowe.
Krok 1 - Francuskie z kokosem foto
2
Podgrzewać, cały czas mieszając, aż palma się roztopi i wszystko się połączy. Kokosową masę ostudzić.
Krok 2 - Francuskie z kokosem foto
3
Ciasto rozwinąć (mrożone wcześniej odmrozić). Ciasto pokroić wzdłuż na 4 paski, a następnie w kwadraty.
Krok 3 - Francuskie z kokosem foto
4
Na środku połowy kwadracików z ciasta rozłożyć kokosowe nadzienie.
Krok 4 - Francuskie z kokosem foto
5
Brzegi kwadracików z nadzieniem posmarować pozostałym mlekiem, przykryć pozostałymi kwadracikami ciasta, docisnąć brzegi. Nadziane ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka posmarować z wierzchu mlekiem.
Krok 5 - Francuskie z kokosem foto
6
Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 12-13 minut (aż się ładnie zrumienią). Jeszcze ciepłe ciastka dowolnie polukrować.
Krok 6 - Francuskie z kokosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 08.10.2014 05:59
Ładnie wygląda, zjadłbym :)
Sroczka 07.10.2014 21:17
Te ciasteczka musiały być przepyszne.
irenka 07.10.2014 19:47
fajny przepis,na pewno pyszne
Katarzyna/kate1980 07.10.2014 18:47
fajnie wyglądają
inka2012 07.10.2014 16:01
rewelacyjnie się prezentują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak