Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie serce z kurczakiem , pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
keczup pikantny 3 łyżki
filet z kurczaka 1 sztuka
przyprawa gyros do smaku
olej do smażenia
ser żółty 100 gram
pieczarki 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie serce z kurczakiem , pieczarkami i serem

Filety kroimy w drobną kostke, przyprawiamy gyrosem, obsmażamy. Z ciasta formujemy serce. I zawijamy brzegi oby były wyższe od spodu. Spód smarujemy keczupem. Układamy usmażonego kurczaka. Pokroione w cienkie plastry pieczarki. Posypujemy startym serem i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak