Francuskie rożki z maliami

Francuskie rożki z maliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem malinowy

    1 słoik
  • jajko

  • cukier puder

  • karp

    1 na karpatkę, gotowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Francuskie rożki z maliami foto
Arkusz ciasta pokrój w kwadraty.
Krok 2 - Francuskie rożki z maliami foto
Nałóż po jednej łyżeczce dżemu malinowego.
Krok 3 - Francuskie rożki z maliami foto
Zlep rożek, dociskając brzegi widelcem. Posmaruj wierzch jajkiem. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 200-220 st. przez ok 15 min, aż będą rumiane.
Krok 4 - Francuskie rożki z maliami foto
Wystudzone rożki posyp cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 28.03.2013 01:34
oj rozmarzyłam się a do malin jeszcze hoho... trzeba poczekać
annagebalska 16.01.2013 10:13
świetny przepis
Seba 30.07.2012 08:43
bardzo fajne
olkaaa 01.04.2012 11:19
super
Grazyna0211 25.03.2012 14:02
pyszne i do tego z malinowym nadzieniem
Kas2 09.03.2012 19:53
jeju, na jednym czy dwóch to bym na pewno nie skończyła
jeta72 05.03.2012 16:48
pyszne
Ewelina38 21.02.2012 08:09
rewelacyjne
Nina7 30.12.2011 13:51
Pyszniutkie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat