Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
czekolada
jaja 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z czekoladą

Kroki postępowania

1
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy je na paski długości ok 10 cm. Następnie te paski kroimy po skosie tak, by wyszły nam trójkąty.
Krok 1 - Francuskie rogaliki z czekoladą foto
2
Na szerokim końcu każdego trójkąta układamy dużą czekoladową pastylkę lub kostkę zwykłej, połamanej wcześniej czekolady. Trójkąty zwijamy w stronę wierzchołka i wszystkie rogaliki układamy na blaszce.
Krok 2 - Francuskie rogaliki z czekoladą foto
3
Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok 15 minut, aż się przyrumienią. Ostudzone zdejmujemy z blaszki.
Krok 3 - Francuskie rogaliki z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.03.2014 10:18
apetyczne są
Krzysztof15 24.02.2014 16:30
pyszne rogaliki
Renata22 24.02.2014 16:15
z pewnością pyszne!
adelajda 24.02.2014 15:59
pyszne rogaliki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak