Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie rogaliki z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czekolada deserowa 1 tabliczka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie rogaliki z czekoladą

czekoladę podziel na kostki i każdą z nich pokrój na 4 części. Schłodzone ciasto francuskie rozłóż na blacie i pokrój na niewielkie trójkąty. Na każdym z nich ułóż około 2-3 kawałeczki czekolady. Potem z trójkątów formujemy rogaliki. Rogaliki ułóż na kratce na papierze do pieczenia i posmaruj je śmietaną. piecz w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak