Francuskie ragout z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    50 dag
  • śmietana

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • groszek konserwowy

    20 dag
  • ryż

    2 (błyskawiczny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy przez ok 10 minut. Następnie odcedzić.
2. Indyka pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso. Wlać śmietanę, mieszając zagotować. Dodać osączony z zalewy groszek, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem i ewentualnie pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 10.10.2011 16:38
rewelacyjna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat