Francuskie pierożki z fetą i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • oliwki

    10-12 szt
  • kukurydza w puszce

  • pomidory suszone w zalewie

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie gotowe rozłożyć, wykrawać kółka. Smarować serem lub go rozkruszyć-w zależności od sera jaki mamy. Na to kroimy po 1 oliwce,kilka kawałków pomidorów,kukurydzę.Posypujemy ziołami i składamy jak pierożki. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Można też tylko składać na pół, wtedy będą otwarte po upieczeniu.Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 22.01.2013 20:21
ekstra
iknbozka 19.12.2011 17:40
dobre
Żaneta1 25.11.2011 17:45
interesujacy przepis
Łukasz18 06.11.2011 23:24
ekstra
rosik93 18.10.2011 00:28
ciekawe
goofy9 20.07.2011 22:23
wyglądają kapitalnie, na pewno je wypróbuję
grazia1 01.06.2011 09:13
extra
Allice 07.02.2011 18:55
pysznie wyglądają :)
Koper 30.12.2010 14:31
rewelacyjnie sie zapowiadaja
Marcin37 18.12.2010 21:25
musi być pyszne jutro je zrobię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat