Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pierożki na słodko - serowo-pomarańczowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
twaróg 200 g
jajko 1
cikier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 2 łyżki + do posypania
skórki pomarańczowe 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pierożki na słodko - serowo-pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz. Do miski wkładamy ser, dodajemy żółtko, cukier waniliowy, cukier puder oraz skórki pomarańczowe - wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Francuskie pierożki na słodko - serowo-pomarańczowe foto
2
Najszybciej jest użyć gotowe ciasto francuskie. Ciasto rozwałkowujemy by było cieńsze, Kroimy w prostokąty, Na każdym prostokąciku układamy serowy farsz, zawijamy w pierożki, dociskamy widelcem
Krok 2 - Francuskie pierożki na słodko - serowo-pomarańczowe foto
3
Gotowe pierożki układamy na papierze do pieczenia i smarujemy białkiem, Pieczemy przez około 17 minut w 180 - 200 stopniach. Pierożki posypujemy cukrem pudrem
Krok 3 - Francuskie pierożki na słodko - serowo-pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.05.2013 08:48
świetne danie
Kasnaj 10.02.2013 10:26
super :)
-Natka- 08.01.2013 10:07
fajne smakołyki na jeden kęs :)
ONY_za_kare 08.01.2013 07:56
zjadło by się takiego...
ewka1978 08.01.2013 07:48
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak