Francuskie paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    ok.40 dkg
  • grzybki suszone

    3-4
  • sól do smaku

  • pieprz

  • żółtko surowe

  • tłuszcz

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Kapustę z wcześniej namoczonymi grzybkami ugotować. Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć na tłuszczu, dodać do odgotowanej i odciśniętej kapusty. Pokroić na drobno, posolić , popieprzyć i nakładać na kwadraty ciasta , pozawijać i układać na blasze. Żółtko roztrzepać i posmarować nim paszteciki. Piec w gorącym piekarniku 200*C ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 12.03.2013 18:49
Bardzo dobre
Łukasz15 11.09.2012 19:23
Rewelacja!
Iwusia 16.01.2012 22:08
ale smakowite
smakoszek 10.11.2011 21:01
pyszne
Chojłówna 21.09.2011 13:08
mniam
Ewelina47 28.08.2011 09:57
ojj bym zjadła
jolaxa1 15.06.2011 00:00
super
ben-ka 11.06.2011 09:12
bardzo apetycznie wyglądają.
Babciagramolka 07.04.2011 09:28
Też takie często piekę - macie rację barszczyk do tego i jest super
polly66 04.04.2011 10:54
już wiem co zrobię w tym tygodniu ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat